Guide

Som leverandør af solcelleanlæg er det vigtigt at vi guider dig rigtigt som kunde. Derfor har vi lavet der her afsnit hvor vi prøver på bedst mulig måde at guide dig igennem hele processen.

For de fleste er det nemlig kun 1 gang i livet, de er ude og købe solcelleanlæg til privaten. For andre kan det være 2. eller måske 3. gang de gør det. Men en ting der er helt sikkert, der er mange meninger, og der er lige så mange løsninger.
Først vil det være super at kende de muligheder du har, når du skal have solceller monteret. Klik på linket her, og læs lidt om de muligheder du har:

Herunder går vi også lidt i dybden med de forskellige ting, som er godt at vide inden du skal købe et solcelleanlæg.

Hvor stort et solcelleanlæg skal man købe?

Anlæggets størrelse er det helt store spørgsmål, når man skal ud og investere i solceller. Hvor meget må det fylde? Hvor meget af taget på huset vender den rigtige vej? Hvor meget har vi egentlig brug for at den skal producere af strøm? og meget meget mere. Men lad os starte med hvor meget anlægget skal kunne producere.

2,4 kwH solcelleanlæg

De fleste anlæg starter på 2,4 kwH. Det er et lille anlæg som pt vil fylde 6 paneler. Det er ikke meget og det skæmmer ikke ligefrem på taget. Men det producere heller ikke særlig meget. Det er et anlæg der for de fleste vil kunne dække en almindelig familie på 4-6 personer om sommeren til det daglige forbrug (minus opladning af elbil), men om vinteren vil det være begrænset hvad det vil kunne levere.

+10 kwH solcelleanlæg

Kigger vi på et 10 kwH anlæg eller derover, så er vi straks oppe i et anlægs størrelse hvor du som kunde, vil kunne producere nok strøm, til også at kunne lade din elbil op. Ihvertfald i månederne fra april-september. Men når du har så stort et anlæg, så er det også vigtigt at du får koblet et batteri til anlægget. Simpelthen fordi du det meste af tiden, vil have en stor overproduktion af strøm, som du ellers ville sælge til en alt for lav takst ud på nettet. Men ønsker du at kunne køre hverdagen på mest muligt grøn energi fra dit solcelleanlæg, og samtidig kunne lade din elbil op med grøn energi. Så er et 10 kwH anlæg incl et batteri et minimum.

Hvilken retning skal solcelleanlægget vende?

Mest logisk er selvfølgelig at solcelleanlægget vender mod syd. Ren og skær fordi det er der solen skinner mest fra, og du dermed får mest ud af anlægget. Men da alle huse ikke vender samme vej, så kan det i enkelte tilfælde være svært at finde en passende tagflade på huset, der ikke kun vender mod syd, men som også er stort nok til alle solpanelerne.

Så engang imellem kan du som kunde komme til at stå i dilemmaet. Skal de sættes op på taget? Kan jeg evt. placere dem på jorden? Ser det godt ud hvis de står på jorden, og tager de så ikke for meget plads op? Måske jeg også kan bruge det flade tag på værkstedet/garagen?

Så når du skal vælge retningssiden på dit solcelleanlæg, så skal du ofte også gå en smule på kompromis. Du kan ikke få alt. Men svaret vil som regel altid være ikke at placere dem imod nord, og så ellers komme så meget mod syd som muligt. Tit og ofte kommer der også lidt æstetik med i facit. Hvor ser det bedst ud, og hvad giver æstetisk mest mening,


Batteri til dit solcelleanlæg.

Da man i starten begyndte at montere solcelleanlæg på hustagene rundt omkring, var det sjældent at der fulgte et passende batteri med til anlægget. Prisen var simpelthen for høj, og den generelle viden om batterierne og deres kvaliteter var simpelthen for lille.
Vi har lavet nogle blogindlæg på siden der fortæller dig lidt om:
Tryk på linkene, og læs om hvad du skal være opmærksom på.

Traditionelle solceller eller CIGS tyndfilmssolceller?

Som udviklingen går, kommer vi nærmere og nærmere de solceller som ikke kan ses. Et af de produkter er CIGS tyndfilmssolceller.
CIGS tyndfilmssolceller er betragteligt dyrere end de traditionelle solceller, men de har til gengæld også sine fordele. Fordele som:
  • Æstetisk er de flottere at se på, når de er monteret.
  • De er mere lysfølsomme, så de producere tidligere om morgenen og senere om aftenen solenergi. Set i forhold til  traditionelle solcelleanlæg.
  • De er mere modstandsdygtige overfor ting der rammer dem. De går ikke så nemt istykker.
  • De er mere CO2 venlige at producere.
Ulempen ved CIGS solcelleanlæg, som dem vi sælger, er at de kræver en helt flad overflade ved montering. Det vil sige at du skal have ståltag eller tagpap monteret hvor du ønsker dit anlæg. Men hvis du alligevel står og skal have dit gamle eternit eller tagsten skiftet. Så kan du lige så godt få ståltag lagt, som et nyt tag.

Prisen på solceller

Prisen vil for de fleste altid være en faktor, når man går ud og investere i solceller. Men kvalitet og æstetik vil altid være nogle faktorer man skal sætte overfor prisen. Æstetik er blandt andet et af de vigtige faktorer og noget af det som flere og flere tager i betragtning, når de skal ud og investere i grøn energi. Noget af det som os hos GreenEnergy4U særligt har fokus på, er muligheden for at få CIGS paneler på taget. Men det er også en løsning der koster lidt mere, men til gengæld har det mange plusser, når vi snakker CO2 aftryk på klimaet, æstetik og funktion. Vi har lavet nogle indlæg der handler lidt om de ting. Tryk på dem herunder og fordyb dig lidt i det.